Stap binnen bij Podium Poppenwier, een klein cultuurhuis dat theater, arthouse films, concerten, lezingen en sociale debatten organiseert en combineert. 

Gelegen in het pittoreske Friese dorp Poppenwier, heeft deze bijzondere plek een rijke geschiedenis als voormalige doopsgezinde schuilkerk, waar het vroeger diende als een plek van religie, spiritualiteit en samenzijn. Vanaf heden leeft het voort als een bescheiden en bruisende locatie voor sociale en culturele verbinding.

Het prachtige pand waarin Podium Poppenwier is gehuisvest, draagt de sporen van eeuwen geschiedenis. De oude stenen muren ademen verhalen van vervlogen tijden. Podium Poppenwier koestert deze historische erfenis, heeft het interieur behouden, maar haar functie omgetoverd tot een eigentijdse ruimte waar theater, film, muziek en het sociale domein elkaar treffen en inspireren.

THEATER & CONCERTZAAL

In Podium Poppenwier worden bijzondere kleine voorstellingen opgevoerd door getalenteerde acteurs en makers van over de hele wereld. Of je nu houdt van klassiek theater, moderne performances of experimenteel toneel, ons bescheiden podium biedt voor elk wat wils. Elke voorstelling wordt gespeeld zonder decor, maar zal je desondanks zeker weten te raken. We presenteren hoogstaand theater dat je inspireert en meeneemt op een onvergetelijke reis vol emotie, engagement en verbeeldingskracht. Podium Poppenwier is tegelijkertijd ook een concertzaal waar (inter)nationale en lokale jazz artiesten, klassieke musici en zanger en popartiesten op treden in een persoonlijke setting.
Er is, afhankelijk van de wensen van de makers/acteurs/musici, plek voor 40 tot 90 mensen.

 “Kleine culturele hoogtepunten met een krachtige impact.”

FILMHUIS

Maar Podium Poppenwier is meer dan alleen een theater. Het is een cultureel huis waar arthouse films worden vertoond, vaak met een van de makers daarbij aanwezig. We presenteren een zorgvuldig samengesteld programma van oude en nieuwe films die je niet snel ergens anders zult vinden. Van meeslepende drama’s tot prikkelende documentaires, van experimentele avant-garde tot tijdloze klassiekers, ons filmprogramma biedt een unieke kans om je te laten onderdompelen in de wereld van cinematografie. Er is plek voor 50 mensen in het filmhuis.

Lezingen & Debatten

Naast theater en filmhuis is Podium Poppenwier een broedplaats van kennis en ideeën. Podium Poppenwier fungeert graag als een ontmoetingsplek voor sociale en culturele verbinding voor zowel het dorp, de regio, de provincie en een ieder van ver daarbuiten. We organiseren regelmatig debatten en er vinden regelmatig lezingen plaats, gegeven door inspirerende sprekers uit diverse vakgebieden. Of het nu gaat om kunst, filosofie, wetenschap, politieke of maatschappelijke vraagstukken, onze lezingen bieden een open platform voor het delen van nieuwe inzichten en het stimuleren van uitdagende discussies. Door open minded en respectvolle dialogen te organiseren, willen we mensen graag samenbrengen in hun zoektocht naar begrip en kennis. Kom en laat je verrassen door de wijsheid en passie van onze sprekers, en verrijk je geest met nieuwe perspectieven. Er is plek voor 90 mensen bij onze lezingen en debatten.

Fabuch Social Cinema

Podium Poppenwier thuishaven van sociaal artistiek productiehuis Fabuch Social Cinema.

Fabuch Social Cinema werd in 2017 opgezet door regisseur en acteur Fabian Claes Coppoolse Jansen. In eerste instantie als een inclusief filmgezelschap, maar dit breidde zich snel uit tot een sociaal-artistiek productiehuis voor film, theater, taal, impact en debat, werkend vanuit Friesland en Amsterdam.

Fabuch Social Cinema creëert collectief social bewustzijn door middel van professionele maatschappelijk geëngageerde films, voorstellingen en multimedia-projecten, voor een breed publiek, met prijswinnende acteurs, musici en zangers en professionele film-, muziek- en theatercrew, over én met mensen uit alle lagen van de samenleving. Fabuch geeft hen door deze projecten een gezicht en helpt talent ontwikkelen, op weg naar een inclusieve samenleving. Fabuch produceert qua verhaal en werkmethode op eigenwijze en een innovatieve manier haar sociale en urgente projecten en de daarbijbehorende succesvolle landelijke impactcampagnes.

Zodoende zal Podium Poppenwier ook af en toe gebruikt worden voor filmopnames, podcastopnames en toneel/filmrepetities.

Te Huur

Podium Poppenwier is ook door anderen te gebruiken.
U kunt ons kerkje huren voor
Trouwerijen. tot 85 mensen
Herdenkingen. tot 85 mensen
Geboorteceremonies tot 85 mensen


Maar ook voor
Presentaties tot 80 mensen
De ‘net even andere’ Heidag tot 40 mensen
Coachingsessies tot 15 mensen
Film & TV-opnamen
Fotoshoots.
en als Repetitieruimte voor akoestische muziek en koren (tot 21.00 uur).

Wij faciliteren alles wat je nodig hebt. Uiteraard we hebben een beamer, speakers, flap-over, goede koffie, you name it.  Ook kunnen we voor kleine gezelschappen (tot 15 man) zorgen voor ontbijt, patisserie, lunch of diner, met producten van de beste lokale leveranciers met louter biologische producten.


CONTACT

PODIUM POPPENWIER

Zaal
Binnenbuoren 6
9013 CB Poppenwier
info@fabuch.nl
www.podiumpoppenwier.nl
0512 – 254000

Kantoor
Domela Nieuwenhuisweg 29
9245 VB Nij Beets
info@fabuch.nl
www.podiumpoppenwier.nl
0512 – 254000